توسط: لوار ما
تاریخ: خرداد 6, 1402 زمان انتشار: ۲:۰۱ ب٫ظ کد خبر: 15268

 طرح”مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران ” (مانا) در کرمان ماندگار می شود

نشست هم افزایی و بررسی راهکارهای مشارکت و همکاری با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی وتوسعه و گسترش طرح" مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران مانا "در استان کرمان، با حضور نمایندگان سازمان ها و دستگاههای مرتبط با خدمات اجتماعی و امور نوجوانان در محل اداره کل بهزیستی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش لوار ما به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، تجربه موفق طرحی با عنوان “مشارکت اجتماعی دانش آموزی ” (ماد) که با هدف تقویت مشارکت اجتماعی در بین نوجوانان مدارس منتخب محلات آسیب خیز استان ،توسط معاونت امور توسعه و پیشگیری بهزیستی و با همکاری آموزش و پرورش از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ اجرا شد، موجب گردید تا طرح دیگری با همان محتوی و روش اجرا با عنوان “مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران ” (مانا) با هدف غنی سازی اوقات فراغت و ارتقا توانمندی های نوجوانان ،ایجاد و توسعه ظرفیت های مشارکت اجتماعی نوجوانان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ایجاد ظرفیت برای تمرین و انجام فعالیت های مشارکتی، در بین ۱۸۰۰ نفر از نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال دختر و پسر در محلات آسیب خیز استان به مدت چهارسال از سال ۱۳۹۷تا ۱۴۰۱ اجرا شود.


با توجه به اجرای موفقیت آمیز طرح مانا و اتمام مرحله اول آن و با هدف توسعه و گسترش این طرح و افزایش نوجوانان تحت پوشش درسطح استان ،جلسه هم افزایی و بررسی راهکارهای مشارکت و همکاری در اجرای این طرح و تدوین تفاهم نامه چند جانبه، با حضور نمایندگان سازمانها و دستگاه های مرتبط با این موضوع در محل اداره کل بهزیستی برگزار گردید.
علی رضا وحید زاده مدیرکل بهزیستی کرمان در این نشست ، با اشاره به تنوع آسیب های اجتماعی که امروزه سلامت اجتماعی و روانی نوجوانان را تهدید می کند گفت: نگاه به مسیر طی شده دیگر کشورهای جهان برای مقابله با این تهدیدها در دو دهه اخیر نشان می دهد که راهبردها و راهکارهای این مسیر و شیوه های مقابله با آسیب های نوجوانان که همواره مورد بررسی و ترمیم و نوآوری قرار گرفته است، ابتدا تعذیبی و تنبیهی و سپس تادیبی بود، اما امروز برای ما روشن شده است که این شیوه ها دیگر کارآمد نبوده و تاثیری ندارد و رویکرد غالب باید تعلیمی و با تاکید بر تعلیم و تربیت و آگاهی بخشی باشد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان افزود: امروز باید با درک نوجوانان و تعلیم و آگاهی بخشی و ارتباط موثر با آنان وتقویت عوامل محافظت کننده مانند مشارکت اجتماعی و اعتماد جمعی،نوجوانان را در برابر آسیب ها، ایمن و مقاوم ساخت.


وی اظهار داشت : اگر ما نوجوانان را در معرض فرصت ها و ارتباطات خوب و سالم قرار ندهیم، آنها درگیر ارتباطات و فرصت های ناایمن می شوند.
خسرو ملک شاهی معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه امروز در دنیا بیش از صدها نوع ماده مخدر وجود داردگفت : نوجوانان ما در معرض انواع آسیب های اجتماعی هستند و مقابله با این آسیب ها همکاری همه دستگاهها و سازمانهای حوزه فرهنگی و اجتماعی را می طلبد
وی افزود : متاسفانه در استان ما تمایل برخی از دستگاهها برای اجرای برنامه های گروهی و مشارکتی ضعیف است. در اجرای طرح مانا ما از همه نهادها و سازمانهای مرتبط دعوت کردیم اما تعدادی ازاین دستگاهها در این طرح حضور پیدا نکردند. معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمان افزود : اجرای موفق این برنامه ها در استان مثل طرح ” ماد” و در ادامه آن طرح “مانا ” نشان داد که می توانیم با انتخاب طرح ها و برنامه های خلاقانه و مطابق با نیاز نوجوانان ،با همکاری همدیگر، سلامت روانی و اجتماعی آنان را ارتقا دهیم، ما در این برنامه ها تلاش داریم که نقش جوانان را در مشارکت اجتماعی پررنگ کنیم و از آنان در مقابل انزوا و فرد گرایی و آسیب های مرتبط با آن محافظت کنیم.


در پایان مقرر گردید که نمایندگان سازمانهای حاضر در جلسه، شامل اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل ورزش و جوانان، اداره کل آموزش و پرورش،اداره کل فنی و حرفه ای، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، حوزه هنری استان وکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تفاهم نامه همکاری چندجانبه امضا کنند.