پای جان مردم درمیان است با هیچ مسوولی تعارف نداریم

ظهر روز ۲۵فروردین ستاد بحران استان در سالن پیامبر اعظم استانداری کرمان تشکیل جلسه داد.
پایگاه خبری تحلیلی لوار ما/ در این جلسه دکتر آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: اگر دستگاهی وظایف خود را در زمان بحران انجام ندهد، با استناد به مصوبات قانونی و دستور ستاد بحران، با آن برخورد خواهد شد. جان مردم موضوع شوخیبردار نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اهمیت آمادگی در برابر حوادث غیرمترقبه بهویژه زلزله، گفت: مدیریت بحران استان نیازمند تقسیمبندی دقیق مناطق بر اساس سطح خطر، امکانات موجود و مسیرهای دسترسی است. نمیتوان برای کل استان یک سناریوی واحد طراحی کرد.
دکتر موسوی با انتقاد از طراحی سناریو توسط مراکز خارج از استان، تصریح کرد: کسی از بیرون استان، نه شناخت دقیقی از ظرفیتها دارد و نه محدودیتهای ما را میداند. طراحی سناریوها باید با مشارکت کارشناسان بومی و بر پایه اطلاعات بهروز از امکانات هر دستگاه انجام شود.
سرپرست اداره مدیریت بحران استانداری کرمان نیز با اشاره به سابقه وقوع زلزلههای بزرگ در این استان، بر ضرورت آمادگی همهجانبه دستگاههای اجرایی برای مقابله با بحرانهای احتمالی تأکید کرد.
غلامرضا نژادخالقی یکی از مهمترین اهداف برگزاری مانورهای بحران را سنجش میزان آمادگی و توان پاسخگویی دستگاهها دانست و افزود: باید از پیش برای شرایط بحرانی تمرین کنیم. بدون هماهنگی و کار تیمی، موفقیتی حاصل نخواهد شد.
نژادخالقی اعلام کرد: در اردیبهشتماه مانور زلزله با حضور تیمهایی از سازمان مدیریت بحران کشور در کرمان برگزار خواهد شد و گفت: برای این منظور، هر دستگاه اجرایی باید با سناریوی خاص خود وارد عمل شود تا در نهایت یک مانور جامع و هماهنگ در سطح استان برگزار کنیم.
مهندس غلامرضا نژاد خالقی سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمان با گلایه از برخی عملکردهای نمایشی در مانورهای گذشته اظهار کرد: ما نمیخواهیم صرفاً مانور یک شوی ماشینآلات و تجهیزات باشد. باید اقدامات کاملاً عملیاتی، موثر و کاربردی در دستور کار قرار گیرد. نیروهایی که در زمان بحران وارد میدان میشوند، باید از نظر جسمی و روانی در بالاترین سطح آمادگی باشند.
وی تأکید کرد: مدیران دستگاهها باید در انتخاب فرمانده بحران دستگاه خود دقت ویژهای داشته باشند. فردی توانمند، سریعالعمل و دارای قدرت تصمیمگیری در لحظات حساس باید در این جایگاه قرار گیرد. این انتخاب مستقیماً با جان مردم در ارتباط است.
مهندس محمدعلی عربنژاد معاون اداره کل مدیریت بحران نیز در ابتدای این جلسه در با اشاره به مواد ۲۱ تا ۲۳ قانون مدیریت بحران هشدار داد: مصوبات شورای مدیریت بحران همانند مصوبات شورای تأمین، لازمالاجراست. در صورت کوتاهی دستگاهها، براساس این مواد قانونی و همچنین مفاد قانون تخلفات اداری اقدامات قانونی صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد ما هرگز تمایلی به برخورد قانونی نداریم، اما ما در کنار مردم هستیم و چنانچه در مخاطرات احتمالی بر اثر کوتاهی دستگاهی جان مردم در خطر باشد، ناچار به استفاده از ابزارهای قانونی خواهیم بود و ممکن است طبق قانون شخص خاطی حتی به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شود
همچنین دکتر رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کرمان گفت: به یک سند راهبردی جامع استانی نیاز داریم تا نقش هر سازمان در پاسخ به حوادث بهطور دقیق مشخص شود.
فلاح با اشاره به تجربه موفق کرمان در مدیریت بحرانهای اخیر، از جمله حوادث واژگونی اتوبوسها، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و کارشناسی در مواجهه با حوادث طبیعی تأکید کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با تأکید بر اهمیت مانور زلزله در منطقه خواجه عسکر بم اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر با تمام ظرفیت خود، اعم از تیمهای شهرستانی و استانی، در این مانور حضور خواهد داشت. این مانور فرصتی برای سنجش میزان آمادگی و هماهنگی دستگاهها در شرایط واقعی بحران است.
در این جلسه مدیران دستگادستگاههای اجرایی عضو ستاد بحران به تبادل نظر در ارتباط با کیفیت و چگونگی برگزاری مانور آتی پرداختند.