بانوی کرمانی محلول گندزدایی قوی برای نابودی سریع ویروس کرونا تهیه کرد
فناور برتر مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از اختراع گندزدایی قوی برای نابود کردن ویروس کرونا با استفاده از برگ درختان و ۱۰۰درصد گیاهی خبر داد و گفت: این محلول باید ثبت و به مرحله تجاری سازی برسد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لوار به نقل از ایرنا، این محقق جوان، ۹ سال در حوزه طب ایرانی به مطالعه و تحقیق مشغول بوده و موفق شده علاوه بر مطالعه مقالات متعدد در این حوزه، در موضوع کارآفرینی به سمت تولید داروهای گیاهی و هشت اختراع حرکت کند.
زهرا ایزدی یزدان آبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با یاری خداوند و تلاش شبانه روزی توانستم از برگ یکی از درختان در منطقه ای از کرمان محلول گندزدایی ۱۰۰ درصد گیاهی را تولید کنم.
وی ادامه داد: این محلول می تواند به مدت ۱۰ روز روی اشیاء بماند و حالت ضدعفونی کنندگی داشته باشد.
این مخترع جوان با بیان اینکه هزینه ساخت این محلول در شرایط کنونی بسیار پایین است تصریح کرد: تولید انبوه و تجاری سازی این محصول نیازمند حمایت مسئولان است.
ایزدی یزدان آبادی تصریح کرد : اگر این محلول را بتوانیم هر ۱۰ روز یکبار بروی عابر بانک، دستگیره ها، درب ماشین ها، ایستگاه ها، حیاط بیمارستان و سایر سطوح استفاده شو و می تونیم سلامتی هموطنان خود را تضمین کنیم.

وی اولین اختراع خود را «ساخت کلاه برای درمان شپش سر» عنوان کرد و گفت: این ایده از آن جا به ذهنم رسید که در یک خوابگاه دانشجویی در یکی از دانشگاههای کشور، حدود ۳۰ دانشجو به شپش سر مبتلا شده بودند و من به عنوان فردی که در این زمینه تحقیق داشتم در این خصوص وارد عمل شده و موفق شدم با داروهای گیاهی، به این دانشجویان برای رفع مشکل شپش سر و حفظ بهداشت مو کمک قابل توجهی کنم.
این مخترع جوان اضافه کرد: این کلاه را کاملا مبتنی بر داروهای گیاهی ساختهام، به نحوی که کلاه درمان شپش سر حاصل ادغام چند داروی گیاهی و پکیج نابود کننده شپش با نام اختصاری (LBP) است.
وی ادامه داد: این بسته شامل یک شامپو متشکل از داروهای گیاهی و همچنین یک کلاه است و این کلاه پارچهای است که به دود اسپند متصل میشود و با استفاده از دود اسپند تولیدی، همراه با شامپو، راه تنفسی شپش را مسدود کرده که در نهایت موی سر فرد مبتلا شده به شپش سر تنها با ۲ ساعت استفاده از این کلاه، سلامت خود را به دست میآورد.
ایزدی تصریح کرد: افراد بسیاری در نمایشگاه ” فن بازار ملی سلامت چابهار” این محصول را سفارش دادند و اسپانسرهای بسیاری برای حمایت از این محصول اعلام آمادگی کردند.
مخترع جوان کرمانی دیگر طرح و ایده خلاقانه خود را تولید “قهوه خرمایی” یا نسکافه با استفاده از هسته خرما عنوان کرد و گفت: در این طرح، هسته خرمای جمع آوری شده را خشک و بعد از قرار دادن زیر نور آفتاب و با استفاده از دستگاه، فرآوری کرده و تبدیل به محصول مورد نظر میکنیم و از مزایای این محصول تولیدی علاوه بر شباهت طعم آن با قهوههایی که در بازار مورد استفاده قرار میگیرد، خواص هسته خرما است که موجب افزایش انرژی نیز میشود.
ایزدی در تکمیل این بخش از صحبتهای خود بیان داشت: نکته قابل توجه اینکه ممکن است قهوه به دلیل داشتن کافئین، مورد استفاده همه افراد قرار نگیرد اما این محصول بدون کافئین عمل میکند و در عین حال برای شخص انرژی زا است و نام این محصول «قهوه خرمایی» است که ۹۹ درصد آن را هسته خرما شکل داده و اصطلاحا «کافه سلامت» شناخته میشود و این محصول ثبت شده است و بنا است تجاری سازی شده و وارد بازار شود.
وی ساخت پماد برای درمان عقرب گزیدگی را دیگر اختراع خود عنوان کرد و بیان داشت: در منطقه جنوب کرمان و در شهرستانهایی مانند قلعه گنج، جیرفت، منوجان عقرب گزیدگیهای زیادی دیده میشود به نحوی که روزانه یک مورد عقرب گزیدگی در این منطقه گزارش میشود و این محصول اکنون در مرحله آزمایشگاهی و در حال بررسی و پژوهش است که به محض ثبت این اختراع و اجازه تولید میتوانیم از این پماد به صورت موضعی در محل عقرب زدگی استفاده کنیم.
دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از ساخت “قرص گیاهی گوارشی” مشابه قرص شیمیایی رانیتیدین خبر داد و بیان داشت: این قرص از هسته سنجد تولید شده و کاملا گیاهی است و برای درمان ناراحتیهای گوارشی و معده مورد استفاده قرار میگیرد و نکته مهم اینکه باید هسته سنجد را از روشهای مورد نظر تولید کرد تا دردهای گوارشی را تسکین دهد. این دارو ساخته و در چند استارتآپ نمایش داده شده و در مرحله ثبت اختراع قرار دارد.
ایزدی از ساخت “داروی گیاهی استنشاقی” برای درمان استرس به عنوان دیگر اختراع خود خبر داد و افزود: این دارو کمک میکند تا فرد مبتلا به استرس در مدت ۳۰ ثانیه بتواند آرامش خود را به دست آورد، این اختراع نیز ثبت ایده و مالکیت فکری شده است و در مرحله ثبت اختراع قرار دارد.
این محقق جوان اختراع دیگر خود را تولید “لوسیون گیاهی” با استفاده از عصاره گیاه “کلپوره” عنوان کرد و گفت: این لوسیون مناسب دور کردن حشرات از انسان و درمان کننده جای نیش حشرات است و به راحتی میتوان از این دارو برای دور نگاه داشتن حشرات مضر استفاده کرد.
دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: ساخت ریمل طبیعی و اکوای طبیعی برای ابرو نیز از دیگر اختراعاتی است که من انجام دادهام و افراد استفاده کننده از لوازم آرایشی میتوانند با استفاده از این لوازم طبیعی و گیاهی، نه تنها زیبایی مورد نظر خود را داشته باشند که از مضرات استفاده از لوازم آرایشی شیمیایی نیز مصون بمانند.
وی با بیان اینکه کشور از این دست محققان جوان دهه هفتادی کم ندارد و تنها مشکل ما نبود مدیریت منسجم در حمایت از طرحها و ایدهای خلاقانه جوانان کشور است گفت: لازم است مسیولان دانشگاه ها و استان برای نخبگان جوان برنامهای درخور داشته باشند.
وی متولد سال ۱۳۷۵ از شهرستان زرند و هم اکنون دانشجوی ترم آخر علوم در رشته مهندسی بهداشت و محیط در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت است.