کاروان های فرهنگی، جهت اجرای برنامه راهی روستاهای پرجمعیت استان خواهند شد

آیین باشکوه بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، عصر روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، با حمایت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و به همت انجمن فرهنگ پارسی در سالن بسطامی شهر کرمان برگزار شد.
پایگاه خبری تحلیلی لوار/ این مراسم با حضور آقای حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان،محمدی معاون فرهنگی این ادارهکل، جمعی از اساتید، فرهیختگان، معلمان و علاقهمندان به زبان و ادب فارسی برگزار شد و با استقبال گسترده اهالی فرهنگ روبهرو گردید.
برنامه با اجرای نقالی و شاهنامهخوانی توسط گروهی از کودکان و دختران نوجوان آموزشدیده آغاز شد که با استقبال و تشویق حضار همراه بود. این اجراها فضای مراسم را با رنگو بوی حماسههای ملی و اسطورهای ایرانی در آمیخت.
دکتر مصطفی سلطانی نژاد در سخنانی تأثیرگذار بر ضرورت حفظ و ترویج زبان فارسی بهعنوان عامل وحدت اقوام ایرانی تأکید کرد و شاهنامه فردوسی را یکی از ارکان هویت فرهنگی و ادبی ایران و جهان دانست.
استاد محمد علی گلابزاده پژوهشگر و کرمان شناس در سخنانی با اشاره به زندگی فردوسی و دشواریهایی که او در سرودن شاهنامه متحمل شد، جایگاه این شاعر بزرگ را در پاسداری از فرهنگ و هویت ایرانی تبیین کرد. او همچنین از جایگاه زن ایرانی در شاهنامه و فرهنگ کهن ایرانزمین سخن گفت.
حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی، بر اهمیت تقویت زبان فارسی در میان نسل جوان و لزوم توجه به آثار فاخر ادبی در جهت حفظ میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: شعر هنر والایی است که می تواند روح جامعه را تازه کند و موجب وفاق گردد. وی با اشاره به رویکرد جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای کلان برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر مردمی بودن فعالیت های فرهنگی هنری تاکید کرد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: سعی داریم فعالیت ها و برگزاری برنامه ها صرفا مناسبتی نباشد و سعی داریم همواره در طول سال برنامه های متنوعی با همکاری میراث فرهنگی در بناهای تاریخی برگزار کنیم آقای اسحاقی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی بیان داشت: به زودی برنامه های تحت عنوان باشگاه های کتاب خوانی با محوریت شاهنامه ، آثار خواجو کرمانی و سایر شعرا و ادبا راه اندازی خواهیم کرد.
وی با اشاره به راه اندازی بنیاد خواجوی کرمانی که مورد تاکید و توجه ویژه استاندار محترم است گفت: ان شا الله برنامه شعر روستا به زودی اجرایی خواهد شد و کاروان هایی جهت اجرای برنامه های ادبی فرهنگی به روستاهای پرجمعیت استان خواهیم فرستاد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان داشت : فعالیت های این اداره کل در راستای شعار کرمان برفراز به گونه ی برنامه ریزی شده است که در چهار سال پیش رو کرمان به جایگاه واقعی خود در حوزه فرهنگ و هنر کشور دست یابد.
این آیین فرهنگی با اجرای موسیقی سنتی و همنوازی دلنشین توسط گروهی از دختران هنرمند کرمانی و اجرای نقالی به کار خود پایان داد؛ شبی بهیادماندنی که بار دیگر شکوه زبان فارسی و جایگاه فردوسی در قلب مردم کرمان را یادآور شد.