رونمایی از کتاب ” ۱۲ قدم تا عزت نفس” تالیف مهدیه دلاوری پورپاریزی
پسینگاه پنجشنبه بیست و ششم مهرماه ۱۴۰۳ توسط انجمن فرهنگ عامه در سالن همایش های هتل کاروانیکای کرمان از کتاب " ۱۲ قدم تا عزت نفس" تالیف مهدیه دلاوری پورپاریز رونمایی شد.
پایگاه خبری تحلیلی لوار ما/ در این نشست پروفسور نوذر نخعی متخصص پزشکی اجتماعی که مقدمه ای بر این کتاب نیز نوشته اند، گفت: جمله ای را ما در خانواده ها از گذشته تا امروز می شنویم که فلانی کمبود دارد ، فلانی عقده ای ست . کلمه ی عقده ای که معادل کمپلکس در علم روانشناسی ارتباط معناداری با عزت نفس و ناملایمات و کمبودهای شخصیتی دارد .
کسی که با سرعت بالا با موتور تک چرخ می زند که خطر مرگ را برایش در پی دارد ، کسی که برای خودش ارزش قائل نیست و خودش را آلوده به بسیاری از آسیب ها می کند از عزت نفس پایینی برخوردار است و احساس بی ارزشی می کند.
دکتر نخعی افزود : ریشه عزت نفس پایین را کجا باید جستجو کنیم ؟
نطفه عزت نفس در پنج دقیقه اول تولد بسته می شود ، طبق تحقیقات علمی ۲۰۲۰ به بعد بسیاری از روش های زیستی ،تربیتی پدران و مادران ما درست تر و کارآمد تر بوده اند .
در پنج دقیقه اول تولد نوزاد با زایمان طبیعی، تماس پوستی نوزاد با بدن مادر نطقه عزت نفس را در شخصیتش ایجاد می کند
وی افزود : در مغز دو قسمت وجود دارد که رشد انها باعث تقویت عزت نفس می شوند یکی قسمت پیشانی و دیگری اسبک که در عمق مغز قرار دارد و راه رشد و تقویت آن هم توجه به نوزاد است.
بغل کردن ، بوسیدن ، نوازش ، تماس چشمی و کلامی و سیراب کردن کودک از محبت عزت نفس را در کودک تقویت می کند و او را به سمت احساس ارزشمندی سوق می دهد.
وی در ادامه به فرزندان خودش که از راه زایمان به روش سزارین متولد شده اند اشاره کرد و گفت : هم من و هم همسرم از این که بچه ها را از نعمت تولد به روش طبیعی محروم کرده ایم احساس گناه می کنیم .
پروفسور نوذر نخعی در ادامه صحبت هایش ضمن تبریک به خانم دلاوری که سطر اول کتابش عنوان تقدیم به مادرم را دارد گفت : در این کتاب نویسنده ۱۲ گام تا عزت نفس را به صورت علمی بر پایه آموزه های روانشناسی همراه با آوردن داستانک هایی جذاب و فرمول هایی عملیاتی به رشته تحریر در آورده است که بی شک مطالعه همراه با یادداشت برداری، خودآزمایی و تمرین فرمول های ارائه شده می توانند به حصول نتیجه مطلوب در تقویت عزت نفس منجر شود .
در ادامه این نشست دکتر سبزه صادقی شاعر و پژوهشگر حوزه فرهنگ و اجتماع به بررسی اجمالی عزت نفس در ادبیات پرداخت : وی صحبت خود را با غزلی از حافظ آغاز کرد ” سالها دل طلب جام جم از ما می کرد / وآنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد / گوهری کز صدف کون و مکان بیرون بود / طلب از گمشدگان لب دریا می کرد.
وی در ادامه بلندهمتی، زیستن متکی به خود ، خودشناسی و توسعه فردی ناشی از آن و نوع دوستی و ارزش قائل شدن به خود را از شاخصه های بارز عزت نفس ذکر کرد و گفت : بخش قابل توجه ای از ادبیات ما چه نظم و چه نثر به مقوله ی نفس و عزت آن می پردازد
وی اضافه کرد : ادبیات ما که چکیده جهان بینی و سبک زندگی و پندار و کردار ماست ، همواره بر رهایی از بار منت ، آزاداندیشی و زیست بر پایه تکیه بر خویش ، خودشناسی، عدم انبوه اندوزی به هر قیمتی تاکید دارد
این پژوهشگر ادبیات با آوردن شاهد مثال هایی صحبت های خود را کامل کرد و گفت : فردوسی بزرگ خالق شاهنامه که یکی از عوامل حفظ فرهنگ و تقویت انسجام ملی و هویت بخشی به اقوام ایرانی ست، در جایی انسان را به دوری از مقام های دنیوی با هر قیمتی توصیه می کند و می فرماید:
” مرا مرگ بهتر از آن زندگی / که سالار باشم کنم بندگی .
و یا خیام فیلسوف و ریاضی دان که تقویم جلالی اش که امروز از دقیق ترین زمان سنج های مورد استفاده ماست، می فرماید:
” قانع به یک استخوان چو کرکس بودن / به زانکه طفیل خوان ناکس بودن / با نان جوین خویش حقا که به است
کالوده ی پالوده ی هر خس بودن ”
“آن مایه ز دنیا که خوری یا پوشی/ معذوری اگر در طلبش می کوشی / باقی همه رایگان نیرزد ، هشدار/ تا عمر گرانمایه بدان نفروشی ”
دکتر سبزه صادقی در ادامه بیتی از نظیری نیشابوری را بهانه کرد که به رابطه عزت نفس و گداصفتی اشاره کند که : ” دست طلب که پیش کسان می کنی دراز / پل بسته ای که بگذری از آبروی خویش .
وی در ادامه مجهز شدن پدر و مادر های امروز به دانش تئوری و عملی در حوزه علوم تربيتي را از واجبات جامعه ذکر کرد و گفت : به نوبه ی خودم ضمن تبریک به فرهیخته ی ارجمند خانم دلاوری پورپاریزی به خاطر تالیف این کتاب ارزشمند از ایشان که خود را سهیم در حل مسائل اجتماعی کرده اند و دغدغه مند این حوزه اند ، سپاسمندیم.
در ادامه این نشست تعدادی از مدعوین به ورود به بحث دعوت شدند و دیدگاه خود را مطرح کردند.
در میانه برنامه با اجرای چند قطعه موسیقی توسط هنرمند توانای حوزه موسیقی جناب ابراهیم ملک حال و هوایی خاص گرفت و در ادامه آن خانم دلاوری پور پاریزی مؤلف کتاب ۱۲ قدم تا عزت نفس ضمن تشکر از حضور مهمانان گفت : من سابقه ۲۲ سال کار در بهزیستی و فعالیت های حوزه علوم تربیتی در کسوت ارشد روانشناسی را دارم اما باید زندگی را به دو بخش تقسیم کنم .
پیش از حضور در دوره فن بیان و بعد از حضور در این دوره ؛
وی در ادامه گفت : با شرکت در این دوره که چهار سال پیش اتفاق افتاد مسیر زندگی من تغییر کرد و انگار دوباره متولد و زنده شدم
وی به روند شکل گیری و تالیف این کتاب اشاره کرد و از دکتر نخعی و دکتر بهرام نژاد به خاطر توجه و نوشتن مقدمه بر آن تشکر کرد
گفتنی ست خانم دلاوری مدرس دوره های تقویت عزت نفس با تکنیک های فن بیان نیز می باشند
مراسم با برش کیک تولد کتاب ،جشن امضا و گرفتن عکس یادگاری پایان یافت.